Hoe? Zo! Opvoeden

Opvoeden is voor elke ouder weer anders. Het kan zijn dat u tijdelijke ondersteuning nodig hebt bij lichte opvoedvragen. Er kan dan een hulpverlener van Hoe?Zo! Opvoeden met u mee kijken. De hulpverlener helpt u met het versterken van bepaalde opvoedvaardigheden waarmee u zelf weer oplossingen kunt vinden voor de problemen waar u mee te maken heeft.

Wij zijn er voor opvoeders en hun kind(eren), die graag thuisbegeleiding willen ontvangen. Wanneer u gebruik wilt maken van Hoe?Zo! Opvoeden kunt u informatie opvragen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw regio. Voor het Centum voor jeugd en gezin Zeeuws-Vlaanderen kunt u hier klikken.

Het programma Hoe? Zo! Opvoeden wordt aangeboden in samenwerking met Agathos Thuiszorg.
 

Wat doen wij voor u?

 

Wij komen bij u thuis om u tips te geven en nieuwe vaardigheden aan te leren waarmee u zelf oplossingen vindt voor verschillende problemen in de opvoeding. Voorbeelden van opvoedproblemen kunnen zijn: overmatig huilen, slaapproblemen, ongehoorzaamheid, eet- of tafelproblemen, driftbuien, zindelijk worden, ruzie en agressie, gedrag op school, pesten, enzovoorts.

Hoe werken wij?
 

Na de kennismaking krijgt u de gelegenheid om uw zorgen te benoemen. Daarna gaat de hulpverlener samen met u kijken wat u, samen met uw gezin wilt bereiken. Er is 40 uur beschikbaar binnen een periode van 3 maanden om met u hieraan te werken. Het kan zijn dat we genoeg hebben aan minder dan 40 uur, dan stopt de begeleiding ook eerder. Wanneer er meer tijd nodig lijkt te zijn, zullen wij overleggen met onze opdrachtgever, het Centrum voor Jeugd en Gezin, om te kijken naar de mogelijkheden van verlenging.
 

Wat verwachten wij van u?

 

We komen wekelijks bij u thuis langs voor gesprekken waarin we u helpen om uw opvoedvaardigheden te versterken. U werkt samen met ons aan de doelen die we met u formuleren totdat uw doelen behaald zijn.

Wij luisteren naar u en komen onze afspraken na. Daarnaast beschikken wij over ruime ervaring en kennis op het gebied van opvoeden.
 

Hoe kunt u onze begeleiding krijgen?

 

U kunt met uw opvoedvragen en uw vraag naar begeleiding bij het opvoeden, terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Daar zal beoordeeld worden of Hoe?Zo! Opvoeden voor u geschikt is.
 

Wat kost onze begeleiding?


De gemeente is vrij om een vergoeding toe te kennen vanuit de WMO. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het CJG-loket. Als er geen vergoeding vanuit de gemeente wordt toegekend kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.
 

Aanmelding en meer informatie


Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@hoezo-opvoeden.nl.

 
Home > Ouders > Hoe? Zo! Opvoeden
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
Locatie koepel
Kloosterlaan 172, Breda

Brabant zuid oost
Gerardusplein 7, Eindhoven


Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Locatie Koepel
Kloosterlaan 172
​Breda

Gerardusplein 7,
Eindhoven

Verlengde kerkweg 25
2985 AZ Ridderkerk

 
Ouders
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer