Alfred Volkers

Alfred Volkers

Provocatieve coach & trainer regio Brabant

+31.6.53144646
 
Centraal in mijn loopbaan staat het samenwerken met complexe gezinssystemen en het zoeken naar interventies die werken. Ik ben ik 1985 gestart in de jeugdhulpverlening. Na diverse banen,  o.a. binnen de jeugdbescherming heb ik als gezinsbehandelaar gewerkt binnen een medisch/orthopedagogisch kindertehuis.

Toen al was ik geïnteresseerd in hulpverleningsvormen waarbij de cliënt in zijn of haar kracht komt en die mensen in staat stelt hun eigen oplossingen te vinden.

Hiervoor heb ik een aantal opleidingen gevolgd die elkaar geweldig aanvullen. Naast de HBO maatschappelijk werk heb ik de VO Methodiekontwikkeling en deskundigheidsbevordering gevolgd en daarna een systeemtherapeutische opleiding. Later heb ik dit mogen aanvullen met de Master NLP (neuro linguïstisch programmeren) en cursussen gericht op het oplossingsgericht werken.

Naast het coachen en leidinggeven aan werkers in de jeugdhulpverlening heb ik gedurende 9 jaar het post-HBO onderwijs van de Hogeschool Utrecht mogen coördineren, o.a. op het gebied van Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding en Spel begeleiding/therapie. In dat kader heb ik een bijdrage geleverd aan de PPG methodiek zoals deze nu wordt gebruikt.

Sinds 2010 heb ik mij meer gericht op training en scholing, coaching en supervisie, o.a. bij een grote jeugdhulpverleningsorganisatie.

Daarnaast verzorg ik inmiddels als zelfstandig ondernemer trainingen, coaching, supervisie en deskundigheidsbevordering voor diverse organisaties in heel Nederland. In die hoedanigheid ben ik betrokken bij VraagKracht, een enorm enthousiaste en deskundige groep zelfstandige ondernemers. Doen wat werkt, het centraal stellen van de cliënt en het leveren van kwaliteit zijn daarbij belangrijke speerpunten.

Inmiddels mag ik mij ook provocatief coach noemen en heb ik geleerd dat met warmte, humor en vooral heel veel uitdaging hele bijzondere dingen kunnen gebeuren.
Trainingen die ik nu verzorg zijn o.a.:
  • Oplossingsgericht werken
  • Communicatieve (gespreks) vaardigheden
  • Gezinshulpverlening
  • PPG
  • Signalen van welzijn/veiligheid
  • Coachen en leidinggeven
  • Driekolommen model
 
In 2014 hebben Rob Paludanus en ik de waaier “VraagKracht voor welzijn en veiligheid” uitgebracht, een praktisch gereedschap voor het werken met het driekolommenmodel.
Momenteel verzorg ik training, coaching, supervisie en workshops voor o.a. hulpverleners in de jeugdzorg, volwassenenzorg, wijkteams en in het onderwijs.
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer