Anna Pemen

Anna Pemen

Gezinscoach regio Brabant

+31.6.23923319
 
Met de achtergrond van mijn Pedagogiek opleiding heb ik van 2002 tot 2008 als groepsbegeleidster gewerkt op een residentiële behandelgroep voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar bij Idris (voormalig OCB). Volgens de methodiek ‘competentiegericht werken’ heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van jongeren met een licht verstandelijke beperking en/of bijkomende psychiatrische problematiek. In die periode heb ik ervaren hoe uitdagend het is om aan gerichte behandeldoelen te werken als een jongere eigenlijk in het verzet is (tegen een uithuisplaatsing). Mijn oprechte betrokkenheid maakte dat ik aansluiting vond bij de jongeren die in deze lastige strijd met zichzelf zaten.
Van 2008 tot 2010 was ik voor Idris werkzaam op een naschoolse dagbehandeling binnen een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Tilburg. Door deze behandeling werd een uithuisplaatsing van de jongeren voorkomen en werkte ik meer systemisch dan voorheen aan de individuele problematiek van de jongere en de rol van het systeem hierin.
 
In 2010 werd ik zelf voor het eerst moeder en stopte ik bij Idris.
Bij SterkerZorg ging ik aan de slag als ambulant begeleidster van jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Jongeren die met een grote rugzak aan levenservaringen zelf om hulp vragen. Het werken in een ‘vrijwillig kader’ was voor mij een verschil van dag en nacht met mijn voormalige werk. Doordat er geen sprake was van ‘dwang’ kon ik echt naast de jongere gaan staan en een partnerschap aangaan.
Toen SterkerZorg in 2013 de organisatie ophief vroegen de jongeren me om de begeleiding door te zetten als zelfstandige en hielpen ze me bij het vinden van een passende naam. Ik schreef me in als zelfstandig ondernemer bij de KvK onder de naam ‘Up2You Totaalbegeleiding’ en zette zo de begeleiding aan de jongeren door. Deze naam betekent voor mij dat het aan de cliënt zelf is (up2you) op welke levensgebieden hij/zij ondersteuning wil, op welk moment en op welke manier. De regie ligt bij de cliënt zelf en ik volg hem/haar in het pad wat hij/zij voor zichzelf wil bewandelen. ‘Totaalbegeleiding’ betekent voor mij dat deze hulp op alle levensgebieden mogelijk is en maakt m’n werk generalistisch. Afhankelijk van de behoeften pakken we samen dingen aan. We zitten weinig op de bank, maar doen veel praktische dingen samen en zo creëer ik oefensituaties in het sociale leven buiten de huiskamer.
Ik ben trots op de jongeren die zich open durven te stellen voor mij en op alles wat ze bereiken in hun leven. Ik wijs ze de weg, moedig ze aan en vang ze op… maar ze komen er dan toch echt op eigen kracht. In hun eigen tempo en op hun eigen manier.
 
In 2015 heb ik de cursus ‘Oplossingsgerichte Dierondersteunende Interventies’ (DOI) gevolgd. Dit betekent dat ik mijn labradoodle hond ter ondersteuning van de begeleiding in kan zetten bij gezinnen of kinderen.
De hond biedt motivationele, educatieve, recreatieve en therapeutische mogelijkheden om aan gerichte doelen te werken. Honden verhogen zelfvertrouwen door opdrachten uit te voeren en verminderen angst, geremdheid en boosheid met vrolijk, grappig en speels gedrag.
 
In 2015 raakte ik in contact met VraagKracht en was ik onmiddellijk geïnspireerd en enthousiast over het ‘oplossingsgericht werken’. Kernwaarden die ik hierin belangrijk vind en aansluiten bij mijn persoonlijke visie als hulpverlener zijn: ‘doelgericht partnerschap’, ‘uitgaan van de eigen kracht’, ‘kijken naar de wensen/oplossingen/successen in plaats van de problemen’.
 
Vanaf 2016 verbind ik me aan VraagKracht, omdat ik het bijzonder vind hoe deze groep zelfstandige hulpverleners elkaar op methodische wijze blijft uitdagen, inspireren en ondersteunen. Kortom: elkaar in de eigen Kracht zet en steeds op zoek is hoe deze Kracht vergroot kan worden. Dit waarborgt de kwaliteit van de hulpverlening die ik aan de gezinnen en jongeren bied.
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer