Annemieke Vercauteren

Annemieke Vercauteren

Gezinscoach Zuid-Holland

+31.6.18194177
 
Ik ben eerder werkzaam geweest bij het Yulius, een instelling voor Kinder- en jeugdpsychiatrie. De laatste jaren ben ik werkzaam geweest bij Stek Jeugdhulp, eerst als crisishulpverlener bij Families First en later als ambulant hulpverlener op een time-out onderwijsvoorziening. In 2013-2014 werkte ik binnen de geestelijk gezondsheidszorg voor FACT Jeugd. De afdeling FACT Jeugd biedt specialistische psychiatrische zorg aan jongeren die hun weg naar de reguliere hulpverlening niet weten te vinden of vast te houden.

Ik nam in 2011 het besluit om de hulpverleningsonderneming te starten die verder kijkt dan de gebruikelijke kaders en persoonlijk betrokken is bij cliënten. Ik heb mij aangesloten als franchisenemer bij VraagKracht Zuid-Holland. Binnen de netwerkorganisatie Vraagkracht zijn er heldere afspraken over onze visie, basismethode en werkprocessen, en daar houden we ons aan. Hiermee bewaken we kwaliteit!

Mijn specialiteit is het uitvoeren van vraaggerichte gezinsprogramma´s. Als gezinshulpverlener werk ik op de plekken en tijden die nodig zijn, en dat is lang niet altijd tussen 9.00-17.00 uur. Ik ben bereikbaar voor gezinnen in crisis.  Als gezinshulpverlener is mijn uitgangspunt dat mensen ertoe geneigd zijn het goede te doen en streven naar groei en ontwikkeling. De oplossingsgerichte benaderingen van o.a. Signalen van Welzijn en Signalen van Veiligheid, Families First en Geweldloos Verzet in gezinnen zijn werkwijzen die gezinsleden ondersteunen weer nieuwe manieren vinden om met ingewikkelde situaties om te gaan. Ik heb gemerkt dat binnen ieder gezin er mogelijkheden zijn tot verandering. Gezinnen beschikken zelf al over de oplossingen die zij nodig hebben, ik help de gezinsleden om deze oplossingen te vinden. Omdat de directe leefomgeving belangrijk is voor de ontwikkeling worden ouders, verzorgers en begeleiders betrokken bij de behandeling. Er wordt ook vaak samengewerkt met school, werk of de buurt. Dit samenwerken betekent dat de jongere en zijn omgeving steeds centraal staan.

Sinds 2011 heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met de methodiek ‘Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet in gezinnen’. Met een aantal collega’s van het team verzorg ik sinds 2016 trainingen op maat. We noemen ons praktijkgerichte opleiders omdat elke trainer naast het uitvoeren van trainingen ook blijft werken in de gezinnen.  Hierdoor kunnen nieuwe bijscholingen ook direct getoetst worden in de praktijk!
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant
Druivenstraat 65
​4816 KB Breda
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Vraagkracht Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Vraagkracht Brabant
Druivenstraat 65
4816 KB Breda

Vraagkracht Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

 
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer