Esther van der Zanden

Esther van der Zanden

Gezinscoach regio Brabant

06-28935391
 

Graag neem ik jullie even kort mee in mijn werkervaringen. Deze hebben gemaakt dat ik enorm veel passie heb gekregen voor het werken vanuit de overtuiging dat iedereen weer in zijn of haar kracht kan komen door stil te staan bij de beste versie van zichzelf en alles wat daarin lukt.

Inmiddels heb ik ruim 13 jaar ervaring in het werken met gezinnen- gezinsleden waarbij sprake is van onder andere een licht verstandelijke beperking, hierin heb ik met kinderen gewerkt op een dagbehandeling en daarna ook in gezinnen waarin ik ouders mocht coachen met allerlei verschillende opvoedings-, omgangs- en soms ook relatievragen.
 
Vanuit daar ben ik met de gehele transitie jeugdzorg in 2014 , drie jaar, als generalist aan de slag gegaan in  gezinnen waarin op meerdere leefgebieden zorgen waren. In deze periode heb ik kennis mogen maken met Vraagkracht en deze manier van oplossingsgericht werken heeft me toen enorm heeft geïnspireerd. Deze manier werken zorgde ervoor dat de ouders weer vertrouwen kreeg in hun eigen kunnen door het vinden van eigen oplossingen vanuit situaties die wel waren gelukt. Dit voelde dan ook als  “de manier” zoals ik graag wil werken met ouders en kinderen.
 
Hierna heb ik de overstap mogen maken naar Veilig Thuis waarin ik de afgelopen 3 jaar, met gezinnen, hun netwerk en instanties heb samen gewerkt. Dit met als doel om de veiligheid van gezinsleden zo goed mogelijk in beeld te krijgen om vervolgens mee te kunnen denken- afspraken te maken om de veiligheid te vergroten.
 
Ondanks deze fijne en leerzame werkplek miste in mijn rol als coach om naast de mensen te staan in hun proces dat ze aangaan richting ontwikkeling en vertrouwen in zichzelf. Hen daarin coachen en zien dat mensen daar van groeien, weer het gevoel van invloed te hebben op hun eigen leven, daar wordt ik gelukkig van! Hierin neem ik mijn kwaliteit om goed aan te kunnen sluiten bij ouders en kinderen, door mijn rust, eerlijkheid, oprechtheid, het geloof dat iemand zelf kennis en kunde in huis heeft en het gebruik van humor, mee.
Ik hoop bij nog meer cliënten van betekenis te mogen zijn door hen te coachen via een oplossingsgerichte manier van werken en wanneer nodig in combinatie met nieuwe autoriteit en geweldloos verzet.

 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer