Hetty Cornelis

Hetty Cornelis

Gezinscoach regio Zeeland

+31640393399
 
Gedragsproblemen, leerproblemen, opvoedproblemen. Als kinderen en ouders tegenslagen krijgen heerst er negativiteit, frustratie en machteloosheid. De creativiteit om tot een oplossing te komen is ver te zoeken. Ik help kinderen en hun ouders op weg naar verandering met een passende oplossing die we samen ontdekken.
Na 15 jaar gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg, wilde ik me specialiseren in coaching voor kinderen en hun ouders. Om gezinscoach te worden ben ik opgeleid tot oplossingsgerichte systeemcoach en opvoedcoach (Korzibski Insituut te Brugge). Van daaruit ben ik mijn eigen coachpraktijk gestart en heb ik me aangesloten bij Vraagkracht. Werken bij Vraagkracht betekent voor mij: samenwerken met zelfstandige oplossingsgerichte professionals om een degelijk draagvlak te vormen voor de gezinnen waarin we werken en voor de mensen die we trainen.

Voor alle kinderen die ik mocht helpen: Wat hebben jullie hard gewerkt - ontdekken waar je goed in bent, leren omgaan met je boosheid, inzien wat een diagnose voor jou betekent, nadenken over jouw leerstrategie, wat is mijn plekje in huis met een broer/zus met een beperking, mijn ouders gaan scheiden, hoe moet dat nu met mij? Deze kinderen verdienen een dikke pluim want begeleid worden door mij betekent hard werken: nadenken, bewegen, tekenen en schrijven met behulp van kaartjes en plaatjes om tot  een oplossing te komen. Maar ook: een spelletje doen, heel hard lachen om een flauwe grap en gehoord worden door iemand die niet oordeelt. Ik daag je uit om te oefenen zodat je keuzes maakt die bij jou passen.

Ook een compliment voor alle ouders, plus-ouders en verzorgers: de stap om hulp te vragen is een grote. Je stelt je als ouders kwetsbaar op en gaat in gesprek over het belangrijkste in je leven: je gezin. Deze ouders wil ik een compliment geven voor hun doorzettingsvermogen want opvoeden is topsport: er is vaak geen pasklare oplossing voor het probleem, geen boekje met de handleiding van je kind. Daarom stel ik vragen op maat: “Hoe ziet het eruit als het probleem een beetje minder is? Wat is er dan veranderd? Waar zijn jullie dan trots op? Waar willen jullie beter in worden?”. Vanuit professionaliteit en vertrouwen werken we samen aan doelen die voor jullie belangrijk zijn vanuit de visie en eigenheid van jullie eigen gezin.

Ieder kind en elke opvoeder verdient een compliment. Lukt het in jullie gezin niet meer om elkaar een compliment te geven? Loop je vast als ouder of zie je je kind worstelen met gevoelens of gedrag? Mijn stijl van coachen is naast stimulerend vooral praktisch en laagdrempelig. Door mijn creatieve aanpak maak ik makkelijk contact met het gezin. Zo ontdekken we nieuwe vaardigheden en mogelijkheden en houden we niet meer vast aan oude, negatieve gewoontes.
 
 
 
 
 
 

CAPTCHA Image[ Different Image ]
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant
Druivenstraat 65
​4816 KB Breda
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Vraagkracht Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Vraagkracht Brabant
Druivenstraat 65
4816 KB Breda

Vraagkracht Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

 
 
Contact