Marieke Rutten

Marieke Rutten

Gezinscoach regio Brabant

06 - 420 976 09
 
“Ik ben tijdens mijn opleiding Psychologie (Hbo) mogen starten bij de GGZE waar ik een aantal jaar volwassenen heb begeleid gericht op het opnieuw krijgen van toekomstperspectief en coaching/steun om kleine stapjes te zetten. En feitelijk is dat wat ik ook het liefst doe, kijken naar de toekomst. Het verleden kunnen we immers niet veranderen. Ik heb om die reden ook de stap gezet, in 2007, om me te richten op kinderen. Bij de jeugdhulpverlening heb ik intakes verzorgd, risico’s ingeschat en plannen gemaakt samen met ouders. De laatste jaren heb ik me gericht op het doen van gezinsonderzoek, door in samenwerking met ouders te kijken naar wat goed gaat, waar zorgen zijn en uiteraard naar wat er moet gebeuren. Ik werk sinds heel wat jaren inmiddels oplossingsgericht. En als het goed is, kun je dat goed aan mij merken, bijvoorbeeld door mijn houding (niet oordelen, gericht op samenwerking, benoem de feiten) en mijn focus (op de gewenste toekomst, hoe komen we verder). Ik heb door mijn baan naast zelfstandige gezinscoach veel ervaring mogen opdoen in het praten met kinderen, juist over moeilijke situaties. Ik betrek graag op een gezonde manier alle gezinsleden bij het coachen naar een oplossing.
 
Los hiervan geef ik in de regio Eindhoven regelmatig voorlichtingen en workshops aan professionals over de Meldcode en Signs of Safety. Afgelopen jaar heb ik in Eindhoven drie wijkteams van oplossingsgerichte intervisie sessies voorzien, wat erg inspirerend is om te doen! “
 
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer