Marijke de Groot

Marijke de Groot

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige regio Zeeland

06 - 144 226 36
 
Vanaf het begin dat VraagKracht startte, ben ik op de achtergrond als bestuurslid betrokken geweest. Nu er iemand anders bestuurslid is geworden, heb ik besloten me actief  in te zetten voor VraagKracht vanuit mijn vakgebied.

Ik heb in 2006 mijn HBO opleiding Maatschappelijke en Geestelijke GezondheidsZorg afgerond en vanaf die tijd werk ik als gediplomeerd sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV).

Een ouder met  een psychische aandoening heeft een verhoogde kwetsbaarheid. De zorg voor hun kinderen is een van de redenen die tot verhoogde stress en overbelasting kunnen leiden. Ik weet dat ook deze ouders veel kracht hebben om voor hun kinderen te zorgen. Ik zie het als een uitdaging om samen met deze ouders op zoek te gaan naar hun krachten en die uit te vergroten.

Een ouder met borderline, depressie, trauma, ADHD/ADD, o.i.d. wil het beste voor zijn kind maar soms worden ze overspoeld door symptomen vanuit diverse diagnoses. Vanuit mijn ervaring en theoretische kennis bied ik verschillende behandelmogelijkheden. Daarbij staat de kracht en de vraag van de ouder centraal.

Ik heb ruime ervaring met dialectische gedragstherapie. Dialectische gedragstherapie is een effectief behandelprogramma specifiek voor borderline persoonlijkheidsproblematiek. Ik heb veel ervaring met ADHD coaching, ook in groepen. Ik beschik over diverse vaardigheden uit de cognitieve gedragstherapie en trauma therapie om in te spelen op verschillende zorgvragen.

Ik begeleid klanten met diverse hulpvragen. Zowel individueel, samen met hun partner en in groepsverband. Daarnaast geef ik intervisie, werkbegeleiding en voorlichting over de omgang met klanten met psychiatrische en of psychosociale problemen. Dit doe ik voor de collega’s van VraagKracht en voor hulpverleners van andere organisaties.
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer