Niki van Sambeek-Reijnen

Niki van Sambeek-Reijnen

Gezinscoach regio Brabant

+31.6.22272831
 
Gedurende mijn middelbare school ben ik tussen het 4e en 5e jaar VWO een jaar in Amerika een uitwisselingsprogramma gaan volgen. Ik woonde hier in een gezin met drie kinderen, waarvan één zoon met het syndroom van Down en autisme. In dit jaar is mijn liefde voor het vak geboren. Ik zag de ongelooflijke mogelijkheden die dit kind had, wat door de omgeving vaak werd weggewuifd. Mijn gastmoeder gaf echter niet op. Zij heeft altijd het onderste uit de kan gehaald met betrekking tot haar zoon, met als resultaat dat hij op dit moment begeleid woont en een vaste baan in de dierentuin heeft. Ik vond dit ontzettend inspirerend en heb toen besloten pedagogiek te gaan studeren.
 
In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool als pedagoog. Ik heb gedurende mijn studie en kort daarna op verschillende residentiële en crisisgroepen binnen de Combinatie Jeugdzorg gewerkt. Daarnaast begeleidde ik ook gezinnen in de thuissituatie vanuit het PGB. En ik merkte dat het werken in de gezinnen mij meer lag en ik de gezinnen ook beter kon helpen. Ik vind het belangrijk om constant af te stemmen met het gezin hoe het gaat, wat zij van mij verwachten en hoe we samen het gestelde doel kunnen behalen.
 
Ik heb toen mijn eigen kleinschalige bureau opgericht: JimmyK (Jimmy Khederian). Dit is de naam van mijn gastbroertje uit Amerika. Hiermee bied ik gezinnen begeleiding op maat en ga ik altijd uit van de krachten in plaats van de beperkingen. Mijn focus lag met name op de gezinnen met kinderen tot 21 jaar met een stoornis binnen het autisme spectrum. Belangrijke speerpunten in mijn manier van begeleiden zijn: gelijkwaardigheid, respect, openheid, uitgaan van de krachten en het belang van de cliënt voorop stellen.
 
Toen het PGB op de schop werd gegooid ging ik op zoek naar iets anders. Dit bleek in eerste instantie lastig, totdat ik in aanraking kwam met Vraagkracht. In de manier van werken en de visie van Vraagkracht zag ik mezelf als hulpverlener terug. Het sloot volledig aan bij wie ik wil zijn als hulpverlener en als mens binnen de gezinnen die ik begeleid. Een samenwerking was dan ook snel geboren!
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer