Wim Braamse

Wim Braamse

Provocatieve coach regio Zeeland & trainer

06-144 226 26
 
Sinds 1988 ben ik werkzaam binnen de Zeeuwse jeugdzorg. Twee thema´s hebben in mijn werk steeds centraal gestaan, het welzijn en de veiligheid van kinderen en hun ouders én de overtuiging dat in ieder gezin of familie de oplossingen die mensen nodig hebben altijd al aanwezig zijn. Maar wat kunnen ze goed verstopt zijn….!

Ik train werkers binnen de jeugdzorg in Nederland en Vlaanderen in gezinsgerichte methodieken, crisisinterventie, Intensief Pedagogische Thuishulp (IPT), Oplossingsgericht werken en oplossingsgerichte modellen en thema´s rond huiselijk geweld. Daarnaast coach ik gezinswerkers en teams in hun uitvoerende werk in gezinnen of leefgroepen en geef ik cursussen aan kinderen, hun ouders, Jeugdzorg- en onderwijsprofessionals over uiteenlopende onderwerpen.

Ik heb de opleiding systemische gezinsbegeleiding bij KERN in Sint Niklaas afgerond en ben door Andrew Turnell opgeleid in de werkwijze van Signs of Safety, een werkwijze voor gezinnen met een hoog veiligheidsrisico. Het in Engeland gebruikte Signs of Wellbeing, een werkwijze waarin de veiligheid en het welzijn van kinderen centraal staat, heb ik in het Nederlands vertaald en in Nederland geïntroduceerd.

Over Geweldloos verzet en Nieuwe autoriteit, een sublieme manier om ouders van pubers opnieuw kracht te laten verwerven en weerstand te bieden aan grensverleggend gedrag, heb ik in de laatste jaren veel mogen leren. 

Ook voor provocatieve coaching kun je bij mij aankloppen, een verfrissende ervaring, dat verzeker ik je…!

Ik heb aan de basis gestaan bij het ontstaan van VraagKracht, een dynamisch team, dat met zijn bescheiden omvang GROOT is in toegepaste kennis...! Kennis die zich vermeerdert als je het deelt.
 
 
 
 
 
 
 
Home > Contact > Medewerkers (lijst)
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden
 

Brabant- regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172
4811 EE,  Breda 

Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

Zeeland
Verlengde Walstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Brabant - regio Breda
Locatie de koepel:   
Kloosterlaan 172, Breda 


Brabant Zuidoost
Edisonstraat 70a
5621 HR Eindhoven

Zuid-Holland
Verlengde kerkweg 25
​2985 AZ Ridderkerk
 
Contact
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer