Oplossingsgericht leiderschap

Insoo Kim Berg en Steve de Shazer ontwikkelden een positieve manier van omgaan met andere mensen, waarbij de focus ligt op de krachten en oplossingen die mensen bezitten en de mogelijkheden die zij hebben om zelf tot oplossingen te komen voor een probleem of dilemma.

De focus in deze benadering ligt op wat werkt, wat er al aan krachten en oplossingen aanwezig is en welke krachten, vaardigheden en mogelijkheden de ander al heeft. Daarnaast richt deze benadering zich op de doelen van de ander én in deze training op de doelen van de organisatie.

Het leiden en begeleiden van werkers vanuit deze Oplossingsgerichte werkwijze staat centraal in deze training. Thema's die aan de orde komen zijn onder andere hoe is mijn oplossingsgerichte grondhouding, het stellen van schaalvragen, Oplossingsgericht sturen, instrueren en helpen, de algemene opbouw van een Oplossingsgericht gesprek, het leiden van Oplossingsgerichte intervisie en Oplossingsgericht vergaderen.

Ook  besteden we aandacht aan een nieuwe visie op leiderschap: Host leadership, een Oplossingsgericht alternatief voor autoritair of dienend leiderschap.

Deze selectie van onderwerpen worden aangevuld met leerwensen die de deelnemers naar voren brengen waardoor de training op maat aangeboden wordt. Tot de keuzeonderwerpen, die uit de groep kunnen komen, behoren bijvoorbeeld Oplossingsgerichte bedrijfskundige principes, het anders opzetten en monitoren van projecten, outcome monitoren op een passende manier, etc.

De training bestaat uit...


4 dagdelen waarin diverse onderwerpen rondom coachen en leidinggeven aan de orde zullen komen.

Verder zijn na deze twee dagen twee intervisie bijeenkomsten gepland waarin de praktijkervaringen met het Oplossingsgericht Coachen en Leidinggeven aan bod komen en waar de koppeling met het theoretische gedachtengoed gelegd wordt. Deze intervisie bijeenkomsten hebben steeds de duur van 1 dagdeel.

We bieden ook de mogelijkheid om de training individueel te volgen. Dit gebeurt dan in combinatie met een coachingstraject, zodat de behandelde stof geheel op maat is voor uw situatie. Tijden en locatie op afspraak, zodat het goed in uw schema past. Neem ook hiervoor gerust even contact op met Paut Kromkamp of met Rob Paludanus. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.
 
 

Vragen?

Laat het ons weten

Aanmelden!!!

U kunt zich momenteel individueel aanmelden voor de volgende trainingen en andere activiteiten:

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
Druivenstraat 65
4816 KB Breda
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Druivenstraat 65
​4816 KB Breda
 
Professionals
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer