Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

VraagKracht biedt sinds januari 2007 begeleiding in vaardigheden, aan kinderen in de leeftijd tussen 8 en 16 jaar.

Met een groep kinderen in de leeftijd variërend tussen 10 en 15 jaar gaan we eens in de maand een zaterdag op pad. Afhankelijk van de hulpvraag of veranderwens van de ouders en de kinderen (denk aan, angsten overwinnen, hoe elkaar aan te spreken, omgaan met boosheid/ agressie, conflicten oplossen, omgaan met emoties, samenwerken en vertrouwen van de ander ) zoeken wij leerzame situaties op waarin deze kinderen (vanuit ervaringsleren) de mogelijkheid krijgen hun kwaliteiten zo veel mogelijk te benutten en verder te ontwikkelen. We maken gebruik van elkaar om sociale vaardigheden te ontdekken en verder uit te diepen, en niet onbelangrijk, plezier te maken!

Opdrachten omtrent het uitvoeren en aanleren van vaardigheden en het behoud van structuur staan voorop. Verschillende uitdagingen worden aangegaan om persoonlijke "overwinningen" te kunnen behalen. Dit vanuit een actieve basis, te beginnen met rennen en lichamelijk bezig zijn om de opgebouwde energie kwijt te kunnen.

We halen de kinderen op en brengen ze na afloop thuis in onze Landrover Defender, bijnaam ‘de Tank'.
In schoolvakanties organiseren we bij voldoende aanmeldingen een kamp.
 Let op op dit moment is er geen SoVa groep actief i.v.m. te weinig aanmeldingen. Wanneer er weer voldoende aanmeldingen zijn kan de SoVa groep opnieuw opgestart worden.
 
 
Home > Ouders > Sociale vaardigheidstraining voor kinderen
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
Druivenstraat 65
​4816 KB Breda


Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Druivenstraat 65
​4816 KB Breda

 
Ouders
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer