Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet

Een nieuwe benadering van gewelddadig en zelfdestructief gedrag van kinderen en adolescenten. 
Agressie en geweld binnen en buiten het gezin kan menig opvoeder, leerkracht en hulpverlener tot wanhoop drijven. Vaak wordt gepleit voor een ‘hardere’ aanpak, maar escalatie ligt dan op de loer.
Ook angst, schoolweigering, computerverslaving, eetstoornissen of ander probleemgedrag kan een reden zijn te kiezen voor geweldloos verzet.
 
Een effectief alternatief is te vinden in de basisprincipes van Nieuwe Autoriteit en  geweldloos verzet. Wanneer kinderen de baas in huis worden en ouders, docenten en ook hulpverleners zich machteloos  voelen, kan geweldloos verzet  helpen om de vicieuze cirkels te doorbreken. Waar andere methodieken werken aan het gedrag van het kind/de jongere zet Geweldloos Verzet in op het veranderen van het gedrag van ouders, docenten, en hulpverleners (zowel voor werkers op de groep als werkers in gezinnen).

Geweldloos Verzet werd in Israël ontwikkeld door Prof. Haìm Omer.
Op diverse plekken in Nederland is het programma intussen succesvol gebleken.

             Controle over de ander is een illusie, je hebt enkel controle over jezelf.

Doel en methodiek
Doel van het programma is de volwassene sterker te maken, zodat zij minder machteloosheid ervaren en krachtiger stelling kunnen nemen tegen ongewenst gedrag. Op een vastberaden en strikt geweldloze en de-escalerende manier. Tegelijk wordt gewerkt aan herstel van relatie tussen volwassene en het  kind. Het vinden en creëren van steun en support is een belangrijk onderdeel in de training. Het verwerven van steun van familie, vrienden en hulpverleners is een essentiële stap in de overgang naar een nieuwe fase.  

De kern van deze benadering is een houding van aanwezigheid en investeren in je kind.

"Wij geven niet op en we geven jou niet op; we zijn er van overtuigd dat er andere oplossingen zijn en dat jij die kunt en wilt vinden.“

Meer weten

De combinatie van gezinscoaches  en trainers bij Vraagkracht, die zelf volop werken met het programma, maakt dat we alles wat we leren van het daadwerkelijk werken in gezinnen meenemen in onze trainingen, en andersom.

Behalve het hier genoemde aanbod is er nog veel meer mogelijk. Neem gerust vrijblijvend contact op een van onze geweldloos verzet trainers of via ons algemene emailadres. Dan kijken wij wie het beste uw vraag kan beantwoorden 
 
Home > Professionals > Trainingen Geweldloos Verzet
 

Aanmelden!!!

U kunt zich momenteel individueel aanmelden voor de volgende trainingen en andere activiteiten:

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
kloosterlaan 172, Breda

Locatie Eindhoven
Gerardusplein 7
 

Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Locatie Koepel
Kloosterlaan 172, Breda

Gerardusplein 7
Eindhoven

Verlengde kerkweg 25
2985 AZ Ridderkerk
 
Professionals
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer