Zeeuwse PaardenKracht

Een paard doorziet menselijke emoties: het herkent verdriet, moedeloosheid, angst, onzekerheid, maar ook innerlijke kracht, rust en blijdschap. Een paard weerspiegelt op geheel eigen wijze deze emoties door het gedrag wat het laat zien.

Een middel van de mens om te communiceren met elkaar is praten met behulp van woorden. Tegelijkertijd is dat ook de beperking van de mens om duidelijk over te brengen wat er binnenin de mens speelt. In de aanwezigheid van het paard zal hetgeen wat zich binnenin de mens afspeelt vrijwel meteen duidelijk worden.  Ook de verschillende rollen en patronen die mensen hebben binnen hun systeem, bijvoorbeeld in het gezin of op het werk in het team, worden helder tijdens coachsessies met paarden.
 

De coachsessies

Tijdens de coachsessies wordt er niet op het paard gezeten, maar krijgt degene die gecoacht wordt de gelegenheid om naast en met het paard oefeningen te doen.  De coach heeft een ondersteunende rol en zal tijdens maar vooral na afloop van de sessie (open) vragen stellen om de gecoachte verder op weg te helpen bij het vinden van zijn of haar oplossingen.

Er is ook een mogelijkheid tot het volgens van coachsessies in groepsverband, te denken aan:

  • Gezinsleden die met elkaar een of meerdere coachsessies willen volgen;
  • Kinderen die in groepsverband willen trainen in sociale vaardigheden en weerbaarheid
  • Teams in de vorm van teambuilding

 


Waar?

Feathered Injun Ranch
Westhofsezandweg 5
4444 SM 's-Heer Abtskerke

Voor informatie over Zeeuwse PaardenKracht kunt u contact opnemen met Marjolein Baks.
 
 
Home > Ouders > Zeeuwse PaardenKracht
 

Vragen?

Laat het ons weten

Postadres

Zeeland
Postbus 18
4330 AA Middelburg
 

West Brabant
Druivenstraat 65
​4816 KB Breda


Zuid-Holland
Postbus 188
3230 AD Brielle

Bezoek op afspraak

VerlengdeWalstraat 1
4341 CS Arnemuiden

Druivenstraat 65
​4816 KB Breda

 
Ouders
 
De website van Vraagkracht maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken. Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer